CAR Filmavond

filmavond 1

Ken je die mop van die clubleden die naar de film gingen?

Het was zaterdagavond 18 februari. Meer dan 20 clubleden en partners verzamelden zich bij een buurthuis in Almere voor de eerste CAR filmavond. Een avond georganiseerd door clublid Guus Jonker.

Alleen al snel bleek dat er iets niet helemaal volgens plan verliep. Een toch wel wat nerveus bellende Guus, waar toch die mevrouw met die sleutel bleef. Zelfs een toevallig langsfietsend groepje politieagenten kon niet helpen. Inmiddels was de groep maar even neergestreken in het naastgelegen "Café Zuid" voor een kopje koffie. Met dat café zouden we nog heel blij zijn. Arme Guus in de kou achterlatend, een beetje wanhopig uitkijkend waar die mevrouw toch bleef. Nadat we ook Guus buiten van een warme kop koffie hadden voorzien kwam zo langzamerhand het besef dat het om wat voor reden dan ook niet meer ging lukken het buurthuis die avond nog binnen te komen. Al snel daarom het plan opgevat om de voor de huur van het buurthuis gereserveerde fondsen maar op een andere manier te gaan besteden. Je kon per slot van rekening de mensen niet zo maar weer naar huis laten gaan.

Nu had Guus al zijn spullen die middag al in het buurthuis geïnstalleerd maar gelukkig op twee heel essentiële onderdelen na. Het usb-stickje met de films en de hapjes voor tijdens de pauze. En ja, wat hing er in het café aan de muur? Een toch redelijk flinke flatscreen. Met hulp van de uitbater van het café hadden we in een mum van tijd beeld. Toen ook bleek dat diezelfde uitbater er geen probleem mee had dat we onze eigen hapjes naar binnen brachten kon het niet meer mis gaan. Het werd een heel gezellige avond. Met heel leuk en interessant film materiaal met daarin veel "Renault". De hoofdfilm werd niet vertoond. Die wilde Guus namelijk reserveren voor een herkansing. En die gaat er komen. Niet in de laatste plaats door een donatie van één van onze clubleden die alleen wel anoniem wilde blijven.

Wordt dus nog vervolgd, maar dat heb je wel vaker met films.

filmavond 2