Najaarsevenement 2017

limburg

De Belgische Voerstreek, de streep Vlaanderen tussen Wallonië en de Nederlandse grens. Enige tijd geleden nog het toneel van een heuse taalstrijd. We zouden het een buitenlandevenement kunnen noemen, en soms lijkt het of we er terugkeren naar de vorige eeuw. Het evenement vindt plaats op camping Natuurlijk Limburg in Remersdaal/Voeren.

Het programma:

De start van het evenement is op vrijdag 1 september. Voor de vroege vogels is er die dag een vrijblijvende mogelijkheid om de Limburgse omgeving met de auto met een routebeschrijving te verkennen. Voor de wandelaars ligt een mooie route in de directe omgeving klaar. In het dorpje Remersdaal kan een slakkenfarm (!) worden bezocht (op eigen kosten) waar de delicatessen worden gekweekt en geproefd. Zie www.escargotsbelge.be. In de avond is er een zelf georganiseerde barbecue.

Begny mines

Op zaterdag 2 september beginnen we met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een rondrit door België en Nederland met een stop bij de Blegny-steenkolenmijn. De durfals gaan ondergronds, de anderen bezoeken het mijnmuseum en de speeltuin (www.blegny-mine.be). Vervolgens rijden we naar Maastricht voor een stop bij een markant punt vlakbij deze stad met een prachtig uitzicht. In de avond is er een dinerbuffet op het campingterrein.

De zondagochtend brengen we door bij Abdij Val-Dieu (www.val-dieu.com) met allerlei interessante keuzemogelijkheden en waar gelegenheid is om te lunchen (dit laatste op eigen rekening). In de middag volgt de afronding van het evenement op de camping. Om 16 uur hopen we af te ronden met een zeer tevreden gevoel over een geslaagd weekend.

Val dieu

De kosten:

De kosten voor een kampeerplaats zijn 17 euro per nacht, inclusief elektra en overige belastingen voor twee personen. Meer deelnemers betalen het dagtarief per persoon extra. De reservering van een kampeerplek gaat via het CAR aanmeld formulier, maar let op, de betaling doe je tijdens het verblijf ter plaatse bij de camping. Als je eerder wilt komen of langer wilt blijven moet dit ook zelf bij de camping worden gereserveerd.

Op de camping zijn meerdere chalets beschikbaar en in het boerderijcomplex (een mooie carré-hoeve) zijn enkele eenvoudige appartementen te huur. Er is voldoende variëteit in mogelijkheden en prijzen. Hiervoor ga je naar de website van de camping www.campingnatuurlijklimburg.be en kies uit wat je wilt reserveren. Schrik niet als er staat vermeld dat jouw keuze ‘niet beschikbaar’ is. Geen van de vaste overnachtingsmogelijkheden zijn op dit moment beschikbaar om de eenvoudige reden dat alles voor onze club is gereserveerd! Niet-clubleden kunnen hierdoor niets boeken waar wij gebruik van willen maken. We doen het daarom iets anders. Stuur een email naar de camping campingnatuurlijklimburg@gmail.com en geef daar je gewenste keuze aan met vermelding van ‘Renaultclub’. Je krijgt dan snel een bevestiging voor akkoord, of het bericht dat een mede clubgenoot je net voor is geweest, maar wellicht is er dan een alternatief. Deze reservering reken je ook zelf af met de camping.

Mocht je buiten de camping overnachtingsmogelijkheden willen zoeken dan zijn in de directe omgeving enkele leuke B&B’s te reserveren. Hotels liggen iets verder weg in Nederland en België.

camping 1

Inschrijven voor deelname is vanaf nu mogelijk via het aanmeldformulier op de CAR website.

De deelnamekosten zijn €40 p.p. voor het gehele weekend (vr-zo), €35 p.p. voor alleen de zaterdag en de zondag. Kinderen betalen de helft, respectievelijk €20 en €17,50. In die deelname kosten zit in ieder geval inbegrepen: drankje op vrijdag, ontbijt, lunch en diner op zaterdag, bezoek aan de steenkolenmijn en de Abdij Val-Dieu op zondag. Zorg dat je deze deelname kosten tijdig overmaakt naar het CAR rekening nummer: NL76 RABO 0180747517 t.n.v. Renaultclub Nederland o.v.v. lidnummer en ZLIMBURG2017

De aanmeldingstermijn sluit 15 juli, zodat de organisatie dan weet wat er nog geregeld moet worden om met zijn allen van deze bijzondere omgeving te gaan genieten!