Snertrit 2017

De opkomst was erg goed met 54 teams en bijna 100 personen!
Na de koffie met appelgebak werd er rond half één een goed gevulde snert (of groentesoep) geserveerd met een broodje. Met een gevulde maag vertrokken we met onze Renaults “en colonne” voor de uitgezette puzzelrit. Mijn navigator Hans ging druk op zoek naar de bordjes met aanwijzingen aan de rechter kant van de weg. De puzzel was geïnspireerd op het Cluedo bordspel en het doel was een fictieve moordenaar van Louis Renault te ontmaskeren, erg origineel!
We reden een mooie route door Cuijk (Romeinse nederzetting Ceuclum), vestingstadje Grave, Ravenstein en door het natuurgebied de Keent waar wilde runderen vrij rondlopen. Na wat gepuzzel met de route, de bordjes en een A4-tje dat de navigator over het hoofd had gezien, hebben we de finish gehaald.
Er waren uiteindelijk vier CSI teams die de juiste moordenaar, wapen en plaats delict hadden gevonden, maar het motief van de dader moest ook omschreven worden. Er was één Renault rechercheteam dat er met een superleuk motief bovenuit sprong, maar dat lees je in de Renograaf van december!
Hans en ik hebben een goed verzorgde en erg vermakelijke dag gehad; Danny, Kim, Charity en Roderick bedankt voor de organisatie!

Erik Waas

 Rhett Ellison Womens Jersey