Voorjaarsrit 2019

Voorjaar 2019 1

We zijn die zondag vanaf 10:00 uur welkom bij autobedrijf HEMCAR in Leiden en gaan via een korte (puzzel) rit naar het Louwman museum op de grens met Den Haag.

Autobedrijf HEMCAR was vroeger een Renault dealer in Leiden maar is inmiddels gesloten. De zoon van de eigenaar heeft nu een garagebedrijf opgezet tegenover het voormalige Renault pand. Daarin heeft hij, naast moderne auto’s, oldtimers staan waaronder (momenteel) een R16TX, 4CV en Alpine A110. Wij worden hier ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Het parkeren bij de garage en in de straat is wat krap, dus wat dichter op elkaar parkeren. We mogen de straat niet blokkeren in verband met de bereikbaarheid voor hulpdiensten.

Na een rit komen we aan bij het Louwman museum waar onze klassiekers op het voorterrein mogen worden opgesteld. Vervolgens hebben wij daar de lunch en aansluitend een rondleiding in het museum. Rondkijken op eigen gelegenheid mag echter ook.

Het programma

10.00 uur Ontvangst bij HEMCAR,
11.15 uur Vertrek puzzelrit.
13.00 uur Aankomst Louwman museum, opstellen auto’s en aansluitend een lunch.
14.00 uur Start rondleidingen (duur ongeveer 2 uur)
16.30 uur Afsluiting.

Inschrijven via de website (tabblad Evenementen). Op het formulier staan ook de verschillende bijdragen aan dit evenement. En let op, kaarthouders (o.a. de museumjaarkaart) zijn een stuk goedkoper uit. Alleen niet vergeten mee te nemen natuurlijk. Honden zijn in het museum helaas niet toegestaan.

Bijzonderheden

Op zaterdag 13 april rijdt het jaarlijkse bloemencorso door de Bollenstreek. Ze beginnen in Noordwijk, eindigen in Haarlem. Voor onze clubleden die dat willen meemaken is combinatie van deze 2 evenementen een aanbeveling. Overnachten dicht bij ons startpunt kan bijvoorbeeld in hotel “Het Haagsche Schouw” in Leiden vlak bij de A44. Dit moet je wel zelf regelen. Maar wacht niet te lang. Bedjes zijn in dat weekend druk bezet.
Deelnemers die na afloop willen dineren, er is op 1 km afstand langs de N44 richting Wassenaar het Valk Hotel / Restaurant “De Bijhorst”. Wilt je luxueus eten dan is er in de villawijk in Wassenaar “Auberge de Kieviet” aan de Stoeplaan 27.

Adressen en telefoon:

HEMCAR, Amphoraweg 3c, 2332 ED Leiden, 071 810 0000

Louwman Museum, Leidsestraatweg 57 (langs de N44), 2594 BB Den Haag, 070 304 7373
www.louwmanmuseum.nl

Aanspreekpunt en organisatie Henk de Vos 06-13550047

VS interieur