Buitenland evenement 2016, Grand Tour Moselle

Onderaan staat de fotoimpressie

Van 1 tot en met 9 mei 2016 hield de CAR haar tweejaarlijks buitenlandevenement in de omgeving van het Franse Nancy en Toul. Onder het motto Grand Tour Moselle streken we neer op een camping in Villey le Sec. Een keurige camping aan de oever van de Moezel. Een aantal clubleden hadden daar een mobile home gereserveerd, de rest daar netjes omheen met tent, vouwwagen of caravan. Lekker gezellig bij elkaar. Gelukkig klaarde het weer bij aankomst geweldig op en hebben we van een zon overgoten week kunnen genieten. Dat laatste was ook wel nodig. Harrie en Gerrie Staarink waren een weekje eerder gekomen en zij hebben en de zon helemaal niet gezien en moesten soms het ijs van hun “Puk ruitjes” schrapen. Gelukkig had hun R19 cabrio en goed dak en warme kachel.

ohoh 1

Het programma in de week was een mengeling van lange en korte ritten, van natuur en stadsgezichten en van cultuur en ontspanning. We reden door prachtige in volle bloei staande koolzaadvelden en fraaie Moezel gezichten. Stadbezoeken aan Toul, Pont-a-Mousson en als klap op de vuurpijl een bezoek aan het geweldige centrum van Nancy. Voor velen een verbazing omdat bijna iedereen van verre deze stad al de nodige keren voorbij was gereden op de autoroute richting het zuiden van Frankrijk.

We brachten een bezoek aan het grote fort van Villey le Sec. Een fort in uitstekende conditie, vooral door het feit dat het nooit aan enige oorlogshandeling heeft hoeven deelnemen. Speciaal voor ons werd daar zelfs nog een kanon afgevuurd. Wel even schrikken.

moselle 2

In de buurt was ook nog een aardig automuseum. Het koste even wat moeite om het te vinden maar was een bezoek meer dan waard. Dit niet in de laatste plaats omdat er relatief veel Renaults stonden opgesteld.
De avonden kenden geen specifiek programma, met uitzondering natuurlijk van de 4e mei. We hebben twee keer gezamenlijk kunnen barbecueën, een keer gezamenlijk pannenkoeken gebakken en op de laatste dag een gezamenlijk afscheidsdiner in het restaurant van de camping. Maar vooral heel veel kunnen kletsen. En oh ja, borrelen natuurlijk……
Al met al een bijzonder geslaagd evenement, mooi weer, gezellige mensen en heel veel moois in de omgeving.
Wil je meer lezen over dit evenement? In de Renograaf nummer 223 vindt je het “Dagboek van Carina”. Carina de Heer heeft op haar manier in de vorm van een soort dagboek een leuke compilatie gemaakt van de gehele week.